Fenna wil vriendin bedanken voor nieuwe nier

Tijdens hun wekelijkse toer door de provincie heeft Expeditie Grunnen-presentatrice Leonie Albers een bos bloemen gekregen. Niet om de Expeditie-bus meer sfeer te geven, maar om weg te geven aan iemand die het echt heeft verdiend.

Om erachter te komen wie echt even in het zonnetje gezet moet worden, plaatste onliner Marthijs Veldthuis een oproep op de Facebookpagina van Expeditie Grunnen.

Er werd massaal op het bericht gereageerd, maar de reactie van Fenna Strating uit Ter Apel sprong er uit. Fenna wil namelijk haar vriendin Hillie Duinkerken bedanken dat ze haar nier wil afstaan voor haar.

Fenna moet om de vier uur aan het dialyseapparaat: 'Dat werkt, maar het is een tijdelijke oplossing.' Om een donornier voor haarzelf te vinden overwoog ze een oproepje te doen op Facebook, toen haar vriendin Hillie het hoorde hoefde ze niet lang na te denken en bood de hare aan.

'We weten nog niet zeker of het allemaal doorgaat. De onderzoeken zijn allemaal nog gaande, maar we hopen deze week uitslag te krijgen', vertelt Hillie. Ze is duidelijk geraakt door het gebaar.

'Zou je dit voor al je vriendinnen doen?', vraagt Leonie aan Hillie: 'Ik ken Fenna al twintig jaar en ik zou gewoon heel graag de gezonde Fenna weer terug zien.

Expeditie Grunnen

Het team van Expeditie toert vandaag, net als elk weekend onze provincie door, op zoek naar het weekendgevoel van de Groninger. Zondagavond kan je de hele uitzending zien, vanaf 18.00 uur op RTV Noord.

Meer over dit onderwerp:
expeditiegrunnen TER APEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws