Lopend Vuur: Kleding koop ik liever online dan in een winkel

Bol.com stort zich begin komend jaar vol op het verkopen van kleding. De webwinkel van Ahold benadert bekende modemerken om het Amerikaanse Amazon straks het hoofd te kunnen bieden.

Die Amerikaanse onlinereus is groot in kleding en opent begin volgend jaar een complete Nederlandse webwinkel, zeggen ingewijden in de mode tegen het FD.

Zij vertellen dat er gesprekken lopen tussen Bol.com en kledingmerken, waarbij namen als G-star en Tommy Hilfiger rondzingen. En dat de webwinkel zijn stap in merkkleding in januari groots wil aankondigen.

Daarmee wordt het druk op de markt voor modewebwinkels. Naast Bol.com en Amazon is ook het Duitse Zalando groot in onlinekleding. Sinds kort probeert ook Otto Group de Nederlandse markt te bestormen, met webwinkeldochter About You. Retailexperts verwachten een hevige concurrentiestrijd, waaronder het verlieslatende Wehkamp het meest te lijden zal hebben, aldus het FD.

Waar haal jij het liefst je kleding?
Lopend Vuur:

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Acties en stakingen

'Er zijn te veel acties en stakingen' was vrijdag ons Lopend Vuur. Van de 5.122 stemmers was 64 procent het daarmee oneens, 36 procent eens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws