Joop Gall op weg naar China

Voetbaltrainer Joop Gall heeft een nieuwe werkgever gevonden en gaat binnenkort in China aan de slag. Dat vertelt hij in de podcast Sport Noord van Dagblad van het Noorden.

De oud-trainer van onder meer FC Groningen, BV Veendam en FC Emmen gaat aan het werk bij een voetbalacademie in de Chinese stad Zhengzhou.

Oekraïens avontuur 

De 55-jarige Gall was als voetballer uitsluitend in de Nederlandse competitie actief. Tussen 1983 en 1999 wisselde hij meerdere malen tussen FC Groningen, SC Veendam en SC Heerenveen, voordat hij in Veendam afsloot.

Als trainer maakte Gall al eens een buitenlands avontuur. Hij was in het seizoen 2016/2017 een halfjaar de eindverantwoordelijke van de voormalig Oekraïense club FC Stal Kamjanske.  

In China tekent hij eerst voor één jaar. Naast zijn werkzaamheden aan de academie zal hij de O19-selectie onder zijn hoede nemen. 

Gall geeft aan niet voor het geld naar China te gaan. 'Het gaat me niet om het geld, maar om de ontwikkeling. Dát vind ik het mooiste van het vak. Ik wil de spelers beter te maken, en zeker in een vreemd land. Dat brengt uitdaging met zich mee. Zo met een vreemde taal.'

Lees ook:

- Op bezoek bij Joop Gall in Oekraine

Meer over dit onderwerp:
sport GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws