Helpt verkoop schilderijen Geuko op weg naar nieuw avontuur in Amerika?

Geuko
Geuko © Gert Jan van Lang
Na zijn angstige avontuur in een Duits ziekenhuis waar hij tijdens een vakantie terechtkwam, staat er mogelijk weer een nieuw positief avontuur voor Geuko te wachten in de beheersing van zijn zeldzame ziekte.
Het jongetje uit Winschoten met een zeldzame zenuwaandoening gaat opnieuw naar Amerika. Naar Los Angeles dit keer, om te kijken of er drie speciale transplantatie-operaties mogelijk zijn op weg naar genezing.
'Daarvoor moeten er in LA speciale tests worden gedaan', vertelt vader Gert Jan van Lang. 'En als ze een goed resultaat bieden, kunnen die operaties mogelijk in Nederland worden uitgevoerd.'

Tien uur

Het gaat daarbij om operaties van elk tien uur onder verantwoordelijkheid van een gespecialiseerd Amerikaanse chirurg en een Leidse arts.
Het complete project gaat 660.000 Amerikaanse dollars kosten. Maar voor de eerste testen in LA zijn 50.000 euro nodig. En dat geld heeft de familie Van Lang niet.
'Alleen al aan het vliegen heen en weer naar Los Angeles zijn we 25.000 euro kwijt door de nodige hulp van verpleging en een speciale plek in het vliegtuig.'

Kunstveiling

Om het eerste benodigde bedrag toch bij elkaar te kunnen krijgen, is een speciale kunstveiling bedacht in samenwerking met het stad-Groninger bedrijf onlineveilingmeester.nl.
Bekende (Groninger) kunstenaars of mensen die een kunstwerk beschikbaar willen stellen voor de veiling, kunnen dat bij onlineveilingmeester.nl aanbrengen. Specialisten doen nog wel even een check over de waarde ervan.

'Geen Ikea-schilderijtjes'

'Het gaat wel om kunst die wat voorstelt. Geen schilderijtjes van de Ikea', zegt Van Lang. 'De opbrengst gaat dus volledig naar de stichting Adventure Geuko. Ook onlineveilingmeester.nl werkt belangeloos mee.'
Tot 11 december kunnen de kunstwerken worden ingebracht. Vanaf maandag 16 december kan er worden geboden. Op maandag 6 januari sluit de veiling.
'Er zijn al veertien schilderijen ingebracht. Hopelijk worden er dat er nog veel meer. Het zou toch fantastisch zijn voor Geuko als het zou lukken', aldus een hoopvolle vader.