Founded in Groningen krijgt 700.000 euro en moet startups naar Groningen halen

Founded in Groningen, dat Groningse startups en bedrijven op de kaart moet zetten en met elkaar moet verbinden, gaat de komende drie jaar door. Het initiatief krijgt daarvoor 350.000 euro van de gemeente en eenzelfde bedrag van de provincie.

Met het geld moet het bedrijfsleven meer verbonden worden met startups. Ook moeten internationale startups worden aangetrokken.

Innovatie bij maatschappelijke ondernemingen

Founded in Groningen (FiG) werd in 2015 opgericht met dat doel en werd sinds 2017 gefinancierd door de provincie en de gemeente. Uit het initiatief ontstond een webportaal waarop Groningse bedrijven te vinden zijn en werd Startup in Residence opgezet: een programma waarbij beginnende ondernemersbedrijven een innovatieve taak van een maatschappelijke onderneming oppakken.

Ook de ondernemerstalkshow Founder Talks, die mede wordt georganiseerd door RTV Noord, komt uit de koker van het initiatief.

Het aantrekken van kapitaal en talent, die uitdaging willen we aanpakken
Lusanne Tehupuring - Founded in Groningen

Programmamanager Lusanne Tehupuring van FiG: 'We zien dat startups en scale-ups (snel groeiende jonge bedrijven - red.) vooral belemmeringen tegenkomen bij het aantrekken van kapitaal en talent en het aanboren van nieuwe markten. Die uitdagingen willen we de komende jaren aanpakken.'

'Grote bijdrage'

Wethouder economie Paul de Rook vindt de investering belangrijk: 'Startups en scale-ups zijn belangrijke vernieuwers van onze economie en zorgen voor meer werkgelegenheid. Er werken honderden mensen in. Door ook de komende drie jaar te investeren, ga ik ervan uit dat er meer startups bij komen.'

'Groningen heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot snelgroeiende startupstad met een goed ondernemersklimaat en een sterke IT-sector. Founded heeft daar een grote bijdrage aan geleverd', zegt VVD-gedeputeerde Mirjam Wulfse.

De Instagram post kan op dit moment niet worden geladen. Klik hier om naar de post te gaan.

Lees ook:

- Spannende periode voor Founded in Groningen aangebroken
- 'Talkshow Founder Talks levert banen, stages en topideeën op'
- Teruglezen en kijken: de Groningse ondernemerstalkshow Founder Talks

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad Startups economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws