Lopend Vuur: 100 kilometer per uur is een prima maatregel

Het kabinet onthult vandaag welke stikstofmaatregelen het neemt om te zorgen dat snel weer gebouwd kan worden aan nieuwe woningen en infrastructuurprojecten.

Veel ingrepen zijn al uitgelekt, een verlaging van de maximumsnelheid overdag naar 100 kilometer per uur springt het meest in het oog.

De lagere snelheidslimiet gaat niet alleen gelden voor wegen rond beschermde natuurgebieden, maar in het hele land, melden ingewijden. In de avond en nacht mag er wel 130 kilometer per uur gereden worden. 

Uit onderzoek van het Dagblad van het Noorden blijkt dat twee derde van de Groningers, Friezen en Drenten vindt dat er maatregelen genomen moeten worden om de uitstoot van stikstof te verminderen. Een meerderheid vindt een verlaging van de maximumsnelheid geen probleem.

In september vroegen we je in het Lopend Vuur ook naar de verlaging van de maximumsnelheid. Toen was 49 procent van de stemmers voor. Hoe ligt die verhouding nu?

Lopend Vuur: 

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Overstappen?

'Overstappen van zorgverzekeraar is mij te veel gedoe' was dinsdag ons Lopend Vuur. Van de 4.281 stemmers was 75 procent het daarmee eens, 25 procent oneens.

Meer over dit onderwerp:
lopendvuur
Deel dit artikel:

Recent nieuws