Midden-Groningen krijgt drie miljoen om sporthallen te bouwen

Dankzij een financiële impuls van ruim drie miljoen euro van het Nationaal Programma Groningen (NPG), kunnen in de gemeente Midden-Groningen twee nieuwe sportzalen worden gebouwd. Een aantal andere kunnen worden verbeterd.

'Het bouwen van twee nieuwe sportzalen is absoluut een enorme kans', reageert wethouder Erik Drenth. 'De sportzalen kunnen buiten schooltijden gebruikt worden voor wijk- en jeugdgerichte activiteiten en daarmee bijdragen aan sociale verbinding.'

Lage onderhoudslasten

Een bijkomend voordeel van de nieuwbouw zijn lagere onderhouds- en energielasten. 

Eén van de nieuwe sporthallen zal worden gebouwd nabij Kindcentrum Woldwijck1 aan De Mars in Hoogezand. Bij Kindcentrum Woldwijck2 wordt de nieuwe sportzaal verdubbeld. Daarnaast zullen drie sportzalen worden verbeterd.

Dat voor bovenstaande locaties is gekozen heeft te maken met de locaties van scholen. Hierdoor wordt voorkomen dat scholieren door heel Hoogezand moeten van en naar de sporthal.

Totaal 1,15 miljard euro

Het Nationaal Programma Groningen is bedoeld om 'Groningers weer vertouwen te geven in de toekomst en bij te dragen aan een bloeiende toekomst'. Vanuit het Programma is in totaal 1,15 miljard euro als startkapitaal beschikbaar voor sociale en economische structuurversterking van het aardbevingsgebied.

'Het Nationaal Programma Groningen is bedoeld om plannen op weg te helpen, plannen die bijdragen aan de toekomst en aansluiten op de ambities', zegt directeur Siem Jansen van het NPG.

Eén van die ambities is vastgelegd in het Scholenprogramma van de gemeente Midden-Groningen. Daarin wordt door middel van 20 projecten toegewerkt naar aardbevings- en toekomstbestendige scholen in 2021.

Lees ook:

- Impact gaswinning weegt het zwaarst bij verdeling bevingsmiljoenen
- Versterken eerste school in Midden-Groningen begint deze zomer
- Vier projecten krijgen geld van Nationaal Programma Groningen

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok HOOGEZAND
Deel dit artikel:

Recent nieuws