Zwarte Pietendemonstraties op Emmaplein, honderden demonstranten verwacht

De gemeente Groningen laat komende zaterdag zowel voor- als tegenstanders van Zwarte Piet op het Emmaplein demonstreren. Actievoerders gaan ervan uit dat er honderden demonstranten komen.

Vorig jaar wees de gemeente nog twee aparte plekken aan voor de demonstraties. De groep die tegen Zwarte Piet demonstreerde deed dat toen op het Emmaplein, voor de voorstanders was een locatie op het Zuiderdiep gereserveerd. Daar maakte uiteindelijk echter niemand gebruik van.

Twee vakken

De demonstranten kunnen vanuit twee aparte vakken hun demonstraties voeren. Het is onduidelijk hoe de vakken van elkaar worden gescheiden. 'We zijn met de politie in overleg hoe we de demonstraties op een veilige manier kunnen laten verlopen', zegt een woordvoerder van burgemeester Schuiling.

Extra politie

De gemeente laat weten dat de politie 'extra aandacht' heeft voor de demonstraties, en ook dat er extra politie op wordt ingezet. Hoeveel extra blauw er opgetrommeld wordt kan de woordvoerder niet zeggen.

De pro-Zwarte Pietendemonstranten hebben zowel op Facebook als bij de gemeente aangegeven met 500 tot 600 demonstranten naar Groningen te komen. Kick Out Zwarte Piet, dat tegen de figuur Zwarte Piet demonstreert, zou met enkele tientallen mensen gaan demonstreren.

De intocht van Sinterklaas is komende zaterdag om 13:30 uur.

Lees ook:

- Groningen bevestigt aanmeldingen voor twee pietendemonstraties
- Voorstanders Zwarte Piet willen ook demonstreren

Meer over dit onderwerp:
Groningen-Stad GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws