Ruim zestig gevaarlijke verkeerssituaties gemeld in Westerkwartier

Inwoners van de gemeente Westerkwartier hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van GroenLinks om verkeersgevaarlijke situaties te melden.

Meer dan zestig situaties in de hele gemeente werden gemeld bij het meldpunt. Verschillende gevaarlijke plekken werden zelfs meerdere keren gemeld.

Het onderzoek werd uitgevoerd via Facebook. GroenLinks-raadslid Aart Jan Feitsma: 'We hebben onze leden gevraagd te reageren, maar ook niet-leden hebben hun klachten aan ons laten weten. Zo hebben we een aardig inzicht gekregen over knelpunten waar volgens de reageerders iets aan moet gebeuren.'

Mogelijke oplossingen

Volgens Feitsma gaan veel klachten over te hard rijden en over situaties waar snel en langzaam verkeer met elkaar te maken hebben. De respondenten hebben niet alleen de klacht gemeld, maar dragen ook een mogelijke oplossing aan voor de knelpunten.

Het onderzoek van GroenLinks werd tijdens de raadsvergadering van Westerkwartier aangeboden aan wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi. Die is bezig met het opstellen van een verkeersvisie voor de gemeente. Ze zegde toe de bevindingen uit het GroenLinks-onderzoek erbij te betrekken.

Meer over dit onderwerp:
LEEK
Deel dit artikel:

Recent nieuws