Sensationele comeback blaast Europees avontuur Donar nieuw leven in

De basketballers van Donar hebben woensdagavond in Belgiƫ dankzij een indrukwekkende inhaalrace met 70-72 van Phoenix Brussels gewonnen.

Hierdoor heeft de ploeg van coach Erik Braal, met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg, het in eigen hand om de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup te bereiken. Uitblinker Matt Williams Jr. nam Donar bij de hand. De gasten leken herboren na een matige eerste helft en overklasten de Belgen in de tweede.

Spannende slotfase

In een razendspannende slotfase bleek bij een gelijke stand van 70-70 een score van Donte Thomas genoeg te zijn voor de Groningers om de uiterst belangrijke zege veilig te stellen. Volgende week woensdag 20 november volgt de volgende wedstrijd, thuis tegen het Turkse Pinar. De tip-off in een ongetwijfeld kolkend MartiniPlaza is dan om 19.30 uur.

Moeizame start

De ploeg van coach Erik Braal kende lange tijd een moeizame eerste helft in België. Hiervan profiteerde Phoenix vrijwel meteen. Met een aantal rake driepunters pakte de thuisploeg meteen het initiatief waardoor de gasten na het eerste kwart tegen een 28-18 achterstand aankeken.

Schot valt niet

Verdedigend was het niet scherp genoeg en aanvallend viel het schot niet bij Donar. Onder aanvoering van Jonas Foerts, die vier op vier driepunters binnenschoot, slopen de Belgen steeds verder weg bij de ploeg van coach Erik Braal.

Uit de klauwen?

Net toen het uit de klauwen leek te lopen voor de gasten zorgden opeenvolgende driepunters van Matt Williams Jr. en Vernon Taylor ervoor dat het verschil bij rust toch nog binnen de perken bleef: 51-40.

Uitblinker Williams Jr.

Aan de hand van Williams Jr. kwam Donar steeds dichterbij de opponent. Met een driepunter zorgde de guard voor een 58-53 tussenstand. Op dat moment leek Phoenix absoluut te achterhalen. Brussels kwam lange tijd niet verder dan negen punten in het derde kwart.

Verdedigende druk Donar

Donar slaagde er net niet in om aan de goede kant van de score te komen en zo stond het na dertig minuten basketbal 66-59. In het laatste kwart werd de verdedigende druk van Donar de thuisploeg teveel. Brussel kwam tot slechts vier punten in de laatste tien minuten. De ploeg van coach Erik Braal rook bloed en stelde de zege veilig door op de beslissende momenten toe te slaan.

Topscorers

Topscorer aan de kant van de gasten was Matt Williams Jr. met 20 punten, Shane Hammink tekende voor elf punten.

Lees ook:

- Lees terug: veerkrachtig Donar boekt indrukwekkende zege in Brussel

Meer over dit onderwerp:
sport donar BRUSSEL
Deel dit artikel:

Recent nieuws