Marco van de Kreeke stapt op als directeur Groningen Airport Eelde

Marco van de Kreeke stopt als directeur van Groningen Airport Eelde.

In een persverklaring laat het vliegveld weten dat Van de Kreeke, de Raad van Commissarissen en de aandeelhouders dit zijn overeengekomen.

Poort naar de rest van de wereld

Van de Kreeke was sinds juni 2012 directeur van de luchthaven. Onder zijn leiding werd onder meer een zogeheten hub-verbindingen tussen de noordelijke luchthaven en Kopenhagen en München gelanceerd. Het vliegveld kondigde dit aan als de 'poort naar de rest van de wereld'. Vanaf Eelde konden via deze twee vliegvelden vele bestemmingen over de wereld worden bereikt.

Deze verbindingen stopten na tweeënhalf jaar (Kopenhagen) en negen maanden (München), omdat vliegmaatschappij Nordica de kosten niet gedekt kreeg.

Ziek thuis

Enkele weken geleden kwam naar buiten dat de aandeelhouders wilden dat Van de Kreeke zou opstappen. Van de Kreeke lag al langer onder vuur bij de aandeelhouders. Dat zijn de provincies Drenthe en Groningen en de gemeenten Tynaarlo, Assen en Groningen. Zijn functioneren stond ter discussie en Van de Kreeke kwam ziek thuis te zitten.

Nieuwe fase

'De luchthaven maakt zich op voor belangrijke ontwikkelingen', zegt voorzitter Leendert Klaassen van de Raad van Commissarissen in een uitgebrachte verklaring. 'Groningen Airport Eelde gaat hiermee een nieuwe fase in. Een nieuwe fase betekent nieuw leiderschap. Op korte termijn wordt een interim-directeur benoemd.'

De laatste periode van het leiderschap van Van de Kreeke was er eentje waarin negatieve ontwikkelingen zichtbaar werden. Het verdwijnen van de hub-verbindingen Kopenhagen en München zorgde voor een daling in het aantal passagiers.

Van de Kreeke zegt in dezelfde verklaring dat hij de afgelopen zeven jaar met veel plezier leiding heeft gegeven aan de luchthaven. 'Ik zal het enthousiaste en bevlogen team missen.'

Lees ook:

- Aandeelhouders Groningen Airport Eelde willen dat directeur vertrekt
- Het is nooit stil rond Groningen Airport Eelde: een overzicht

Meer over dit onderwerp:
groningenairporteelde EELDE
Deel dit artikel:

Recent nieuws