SP: 'Aanwenden NPG-geld voor Let's Gro is schoffering van gedupeerden'

Beeld van de editie van Let's Gro van vorig jaar
Beeld van de editie van Let's Gro van vorig jaar © Dennis Venema (archief)
SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het een schoffering dat het college van burgemeester en wethouders geld van het Nationaal Programma Groningen (NPG) wil gebruiken voor het organiseren van Let's Gro.
RTV Noord bracht dinsdag het nieuws dat dat volgend jaar gaat gebeuren.

Sowieso onzinnig en duur

Het inspiratiefestival is volgens de socialisten sowieso een onzinnig en duur festival dat een eenzijdig publiek betrekt bij plannen van de gemeente. Het college van B&W wil het festival nu rondom de thema's klimaat en energie organiseren.
De SP wil het festival afschaffen en het geld voor gedupeerden investeren in Ten Boer, Ten Post, Woltersum en de dorpen daaromheen.

Elitefeestje

'Let's Gro is een elitefeestje waar besproken wordt welk gebouw er wel of niet roze moet worden geverfd', zegt SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk. 'Dat het college hier geld aan uitgeeft is en blijft belachelijk. Dat het college nu geld voor aardbevingsgedupeerden eraan uitgeeft is een regelrechte schande.'
Het onderwerp komt volgende week woensdag aan de orde in de commissie Financiën en Veiligheid. Daarin zal het gaan over het Nationaal Programma Groningen.

Jarenlange aardbevingsellende

Dijk: 'Degene die dit bedacht heeft, heeft niets begrepen en niets geleerd van jarenlange aardbevingsellende. Dit is een grote fout van het college van B&W. Ik vraag me af hoe ze dit gaan verantwoorden.'
De SP roept belangenorganisaties van gedupeerden en dorps- en wijkverenigingen op om woensdag te komen spreken om hun inbreng te geven.