Peize keert terug in Wielermeerdaagse, Noordhorn verdwijnt

Peize keert na een jaar afwezigheid terug in de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier. De koers in het Drentse dorp wordt op dinsdag 30 juni verreden.

Vorig jaar besloot de organisatie van het wielercriterium juist om zich terug te trekken uit de meerdaagse. Maar volgens Johan Wekema van de Wielerronde van Peize is er 'nieuwe energie'. 'Streven is om er samen weer een ouderwets gezellig evenement van te maken.'

In de hoop meer toeschouwers te trekken, verhuist de koers in Peize van zondag naar dinsdag.

Noordhorn verdwijnt

Het criterium van Noordhorn verdwijnt juist uit de Wielermeerdaagse. Het nam dit jaar de opengevallen plek van Peize in.

'Dankzij Noordhorn zijn we in staat geweest om de Meerdaagse overeind te houden en nieuwe energie te geven', is voorzitter Hindrik Aalders van het evenement lovend. De organisatie heeft aangegeven dat het handen tekort kwam om de wedstrijd in goede banen te leiden en er daarom mee te stoppen.

Programma

Het programma van de Meerdaagse is nu als volgt: van 29 juni tot en met 4 juli wordt gereden in Nieuw Roden (maandag), Peize (dinsdag), Zevenhuizen (woensdag), Leek (vrijdag) en De Wilp (zaterdag).

Lees ook:

- Peize ruilt Wielermeerdaagse in voor nieuw sportevenement (juli 2018)

Meer over dit onderwerp:
sport PEIZE
Deel dit artikel:

Recent nieuws