Groninger Beelden Bewegen: foto's met perspectief

Het Groningerland is prachtig. Iets om bij stil te staan, maar ook iets om voor in beweging te komen. De Groninger Bodem Beweging (GBB) doet dat al tien jaar. Dat is geen reden tot een feestje, maar wel reden voor een fotowedstrijd onder de naam 'Groningse Beelden Bewegen'.

Tien winnaars

De jury maakte in het provinciehuis in Stad bekend dat alle tien geselecteerde deelnemers winnaar zijn geworden. Peter Bulthuis is één van de deelnemers en dus ook één van de winnaars.

Hij maakte een foto van een ouderwetse ploeg met twee paarden ervoor. Niet in het Ommeland, wat je misschien zou kunnen denken bij het zien van het beeld, maar midden in Stad, in het Oosterpark.

Bulthuis maakte de foto een jaar geleden bij Toentje, waar voedsel wordt verbouwd voor de voeselbank. Bulthuis: 'Het is de combinatie die deze foto de moeite waard maakt. De combinatie van oud en nieuw en van stad en platteland.

Hoop

Met de fotowedstrijd en tentoonstelling wil de GBB het landschap vieren en de nadruk leggen op perspectief voor de regio. De NAM stopt met de gaswinning in 2022 en dat biedt weer hoop.

De tien winnaars van de in totaal 233 deelnemers (Foto: Jetta Post)

Afbeelding

Groningen vereeuwigen dus. Vastleggen. Om aan vast te houden, aldus de GBB.

De foto's in het provinciehuis zijn nog voor het publiek te zien tot en met de kerst.

Lees ook:

-Tien jaar Groninger Bodem Beweging: 'Pas tijd voor feest als we ons kunnen opheffen'

Meer over dit onderwerp:
dossieraardschok achtergrond GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws