Pelikaan S-voorzitter Bulten stapt op na ruzie met trainer en deel selectie

Voorzitter Bulten (links), Hoxhaj (midden) en Holband (rechts) in betere tijden
Voorzitter Bulten (links), Hoxhaj (midden) en Holband (rechts) in betere tijden © RTV Noord/Henk Elderman
'Ik ben er helemaal klaar mee' laat Wim Bulten weten. 'Eigenlijk al maanden' De voorzitter van Pelikaan S is opgestapt bij de club.
Vrijdagavond deed stadsblog Sikkom uit de doeken hoe het bolwerk in Oostwold, het dorp ten westen van Stad, op omvallen staat.
Bulten had vorige week een flinke aanvaring met assistent-trainer Danny Holband. De woordenwisseljng leidde ertoe dat Holband zijn taken met onmiddellijke ingang heeft neergelegd. Hij was tot vorig seizoen nog speler en maakte het complete succesverhaal mee waarin de ploeg vanuit de vijfde klasse opklom naar de eerste klasse.

Zes spelers stappen op

Ook hebben zes spelers aangegeven per direct te stoppen bij de zaterdageersteklasser. Aanvoerder Handrit Hoxhaj, Fahim Bellghroub en Wassim el Barroudi zijn de belangrijksten.
Zaterdag speelt Pelikaan S in de eerste ronde van de districtsbeker tegen Hoogezand. De selectie bestaat uit veertien spelers. Die hebben toegezegd aan de aftrap te staan van het bekerduel. John van Dalen en de keeperstrainer doen de coaching. Hoofdtrainer John de Hoop is vanwege ziekte al twee weken afwezig.