Schooldirecteur: 'De lokalen zijn goed intact gebleven'

Ouders en leerlingen komen kijken bij Het Karrepad
Ouders en leerlingen komen kijken bij Het Karrepad © ProNews
De brand van zaterdagavond heeft de gymzaal van basisschool Karrepad in Groningen compleet in de as gelegd. Toch valt de schade relatief gezien mee, concludeert directeur Alinda Koerts een dag later.
'Ik zie het nu wat positiever in dan gisteravond', vertelt ze twaalf uur na de brand. 'De gymzaal is weliswaar compleet weg, maar de lokalen zijn goed intact gebleven.'
Wel zit hier en daar schade. 'Er is brandschade aan de muur bij het gebouw van de bovenbouw. Ook zijn er enkele ramen gesneuveld', vertelt Koerts.

Op zelfde plek

Voor maandag en dinsdag zijn alle lessen geschrapt. Zondag wordt met een klein aantal leerkrachten overlegd, maandag volgt een bespreking met het hele team van ruim vijftig mensen.
'Het liefst willen we hier op deze plek gewoon lesgeven, maar we moeten eerst kijken wat de mogelijkheden zijn.'

Brandstichting

Ondertussen wordt er zondag onderzoek gedaan tussen de resten van de gymzaal. Forensisch rechercheurs leggen alles vast. De politie gaat uit van brandstichting, ook omdat er eerder het weekend al verschillende andere brandjes in de omgeving waren.
'Dat is natuurlijk opvallend, daarom houden we rekening met opzet. Toch kunnen we niet al zeggen dat alle vijf branden zijn aangestoken, we kijken bij elke brand naar de oorzaak. Daarnaast zoeken we getuigen', zegt politiewoordvoerder Natalie Schubart.