Is dit alles? Nee, Doe Maar komt opnieuw naar Groningen

Henny Vrienten tijdens de vorige tournee van Doe Maar
Henny Vrienten tijdens de vorige tournee van Doe Maar © ANP
Doris Day, De bom, Is dit alles? Zomaar wat hits van de Doe Maar. De legendarische nederpopband gaat volgend jaar weer op tournee - en ook Groningen wordt aangedaan.
Op 14 oktober treden Ernst Jansz, Henny Vrienten, Jan Hendriks en drummer Rene van Collem op in De Oosterpoort in Groningen.
Wie opgroeide in de jaren tachtig, kon er amper omheen: Doe Maar was overal. Met liedjes over de liefde (32 jaar), relaties (Is dit alles?) en maatschappelijke onderwerpen (Heroïne) scoorde de band hit na hit.

Gillende tienermeisjes

Waar het viertal ook optrad, ze werden bestormd door honderden fans. Vooral Jansz en Vrienten lagen goed in de smaak bij de gillende tienermeisjes. In de media werden ze op zeker moment 'de Nederlandse Beatles' genoemd.
De bandleden voelden zich steeds ongemakkelijker bij de hysterische taferelen. Onderlinge spanningen tussen met name Janz en Vrienten deden de rest. Begin 1984 besloot de band er een punt achter te zetten. Tot groot verdriet van de fans.

Reünietoernees

In de loop der jaren volgden meerdere reünietournees. De laatste tot nu toe was in 2018. De aanleiding was toen het veertigjarig jubileum, en ook toen trad de band op in Groningen.
Doe Maar speelt 'Is dit alles' in de Oosterpoort op 12 november 2019 (Opname: Memphisflash53)