Winkeldief, voor wie politie geen tijd had, alsnog aangehouden

Op 31 oktober was er geen dienstwagen beschikbaar na een melding van winkeldiefstal
Op 31 oktober was er geen dienstwagen beschikbaar na een melding van winkeldiefstal © Jos Schuurman/FPS
De winkeldief, die enkele weken geleden in Stadskanaal werd betrapt en daarna de dans ontsprong, is inmiddels alsnog door de politie opgepakt. Dat antwoordt burgemeester Froukje de Jonge op vragen van de VVD in de Knoalster gemeenteraad.
De verdachte probeerde op 31 oktober in een modezaak een kledingstuk te stelen, maar dat werd gezien door het winkelpersoneel. De man werd vastgehouden, de politie gebeld. Maar tot verbijstering kreeg de winkeleigenaar te horen dat er geen dienstauto beschikbaar was om de dief te komen halen. Er zat niets anders op dan hem weer te laten gaan.

Geen prioriteit

De zaak zorgde voor ophef. De politie erkende later dat aan de kwestie 'niet de juiste prioriteit was gegeven'. Voor de VVD was het aanleiding bij de burgemeester aan de bel te trekken.
Raadslid Hans Klopstra wil weten of het om een bewoner van het asielzoekerscentrum in Ter Apel gaat. Daar geeft de burgemeester geen antwoord op: 'Over de identiteit of herkomst van de verdachte worden door de politie geen mededelingen gedaan'.
Wel vermeldt ze in haar antwoord dat de man ook verdacht wordt van een ander strafbaar feit, 'gepleegd op 1 november'.