Sierhuis en Zeefuik belangrijk voor winnend Jong Oranje

Zeefuik juicht met Jong Oranje (op archiefbeeld)
Zeefuik juicht met Jong Oranje (op archiefbeeld) © Oranje Pictures
De voetballers van Jong Oranje hebben in een oefenwedstrijd de leeftijdsgenoten van Engeland met 2-1 verslagen. FC Groningen-spelers Kaj Sierhuis en Deyovaisio Zeefuik hadden een belangrijk aandeel in die zege.
Sierhuis zette Jong Oranje in Doetinchem halverwege de eerste helft namelijk op voorsprong. De assist kwam van ploeggenoot Zeefuik.

Winst in blessuretijd

Mason Greenwood van Manchester United bracht Jong Engeland een kwartier voor tijd op gelijke hoogte. Javairô Dilrosun maakte in blessuretijd, uit een vrije trap, het winnende doelpunt voor Nederland.

Ongeslagen richting EK

Donderdag kwam Jong Oranje nog in actie in de kwalificatiereeks voor het EK in 2021. Jong Gibraltar werd toen met 6-0 kansloos gelaten. De ploeg van bondscoach Erwin van de Looi is na vier duels nog zonder puntenverlies.