Bewoners willen einde aan drugsoverlast Venneflat Winschoten (update)

Bewoners van de Venneflat in Winschoten zijn de drugsoverlast in en rond de flat spuugzat. Ze willen dat burgemeester Cora-Yfke Sikkema snel actie onderneemt.
Volgens voorzitter Sebo Bakker van de Huurdersorganisatie Oldambt (HOO) staan mensen bij de flat wiet te roken en worden ze verbaal 'keihard geïntimideerd' door de gebruikers. 'Dat leidt tot gevoelens van onveiligheid en angst. Er wonen veel oudere mensen in de flat, van 80 jaar en ouder. Het is heel beangstigend voor die mensen.'

Dealers

Daarnaast wonen er volgens de HOO dealers in de flat.
'Dan halen ze geld uit de pinautomaat, gaan ze naar boven op en neer. En met een rotgang rijden ze dan weg. Je bent je leven niet veilig', schetst Bakker tegenover verslaggever Wiebe Klijnstra.

Maatregelen geëist

Volgens de bewoners spelen de problemen al een halfjaar en zijn ze aangekaart bij de gemeente en woningcorporatie Acantus.
'Maar sindsdien is er eigenlijk niets gebeurd. Vanmorgen hebben we daarom de burgemeester een mail gestuurd met het verzoek dit te bespreken in de bestuurlijke driehoek met de hoofdofficier van justitie en de hoofdcommissaris van de politie', zegt HOO-bestuurslid Daphna Brekveld.
'Er moeten maatregelen worden genomen, want het wordt steeds erger. Er is sprake van een onhoudbare situatie', stelt Brekveld. Zonodig willen de bewoners ook naar de Huurcommissie stappen of het aankaarten bij de lokale politiek.

Reactie

De burgemeester laat in een reactie weten dat ze 'op de hoogte zijn van de problemen die er spelen en dat we met het politieoverleg gaan bespreken en kijken wat we er aan kunnen doen.'
Dit bericht is aangevuld met een reactie van de burgemeester.