Politiebijter moet 45 dagen de cel in

De rechtbank vindt het belangrijk dat de man naar een verslavingsklinieek gaat
De rechtbank vindt het belangrijk dat de man naar een verslavingsklinieek gaat © Jos Schuurman/FPS
Een 30-jarige Stadjer is voor het bijten van een agent, een straatroof en vernieling veroordeeld tot een celstraf van 225 dagen, waarvan 180 dagen voorwaardelijk.
Het onvoorwaardelijke deel is gelijk aan het voorarrest. De man kreeg daarnaast een werkstraf van 240 uur opgelegd.

Naakt over straat

De agenten probeerden in februari de man hulp te verlenen. De Stadjer was zodanig onder invloed van cocaïne dat hij naakt over straat liep en schreeuwde. De agenten probeerden de man te kalmeren.
Een van de agenten werd daarbij in zijn arm gebeten. De rechter rekende de Stadjer zwaar aan dat hij een agent beet terwijl die zich op dat moment over hem ontfermde.

Booschappentas

Drie maanden later verkeerde de Stadjer opnieuw flink onder invloed van cocaïne. Hij vernielde een spiegel van een auto die geparkeerd stond aan het Taco Mesdagplein, hij sloeg een passerende fietser in zijn nek en beroofde een man van zijn boodschappentas.
De officier van justitie sprak twee weken geleden van 'een doorgesnoven toestand' en eiste een jaar cel waarvan de helft voorwaardelijk.

Verslavingskliniek

De rechtbank vond het belangrijker dat de man naar de verslavingskliniek gaat voor een behandeling. Hij moet meewerken aan drugscontroles.
Ook moet hij een van de slachtoffers een schadevergoeding van ruim 1200 euro betalen.