Gastdocent basisschool Haren zit al dertig dagen vast wegens ontucht

© Google Streetview
Een gastdocent (58) van de Peter Petersenschool in Haren is opgepakt op verdenking van ontucht met twee leerlingen.
Hij heeft bekend en zit al dertig dagen in voorarrest. Aanwijzingen dat er ontucht is gepleegd met meer leerlingen zijn er niet.

Meisjes betast

De verdachte gaf in Haren bijles aan kinderen die extra begeleiding nodig hebben. Hij zou daarbij twee meisjes herhaaldelijk onzedelijk hebben betast. De ouders van de betrokken meisjes zouden onafhankelijk van elkaar aangifte hebben gedaan. De slachtoffers en hun ouders krijgen hulp van specialisten.

Informatie

Volgens gemeentelijk woordvoerder Hans Coenraads zijn alle ouders per brief op de hoogte gesteld. Ook is er een informatiebijeenkomst op de school geweest. In de brief laat de schooldirectie weten 'enorm geschrokken' te zijn. Bij de brief is een informatiepagina van de GGD gevoegd. Daarin staat hoe ouders het beste met hun kind kunnen omgaan als het vragen heeft over de ontucht.

Verlenging voorarrest

De man werd aangehouden op 22 oktober. De rechter besluit woensdag of de man nog langer in voorarrest blijft. Het Openbaar Ministerie (OM) vraagt om een verlenging van zestig dagen.
Volgens de brief die aan de ouders is gestuurd is de gastdocent nooit eerder verdachte geweest in een zedenonderzoek en heeft hij geen strafblad.
Update: dit bericht is aangevuld met de brief die aan de ouders is gestuurd en met een reactie van gemeentelijk woordvoerder Hans Coenraads.