Fietser en buschauffeur raken slaags op Eikenlaan in Stad (update)

© Archief RTV Noord
Een conflict tussen een buschauffeur en een fietser is dinsdag aan het begin van de avond uitgemond in een gevecht op de Eikenlaan in Groningen.
Beelden van de vechtpartij doken op op stadsblog Sikkom. Daarop is te zien dat zowel de fietser als de chauffeur klappen uitdeelt.

Verkeersruzie

Aanleiding is volgens de politie een 'verkeersruzie'. Meer wil een woordvoerder er niet over kwijt.
Agenten hebben gesproken met de fietser, de chauffeur en getuigen. 'Beide direct betrokkenen gaven aan het daarbij te willen laten en er geen zaak van te willen maken', aldus een politiewoordvoerder.

Onder invloed

Het incident kreeg voor de betrokken fietser nog wel een staartje. Tijdens het gesprek merkten agenten dat de man vermoedelijk onder invloed was. Daarom gaven ze hem de opdracht om lopend verder te gaan.
De man leek daar in eerste instantie gehoor aan te geven, maar even verderop stapte hij toch op zijn fiets. Daarop is hij aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hij werd in de loop van de avond weer vrijgelaten.

Qbuzz

Qbuzz laat weten eerst met de chauffeur in gesprek te willen. 'Daarnaast willen we van de politie horen wat er volgens hen precies is gebeurd', aldus woordvoerder Bonnie Wiersma.
De vervoersmaatschappij verwacht woensdag of donderdag met de chauffeur te spreken. Hij zit naar aanleiding van het incident thuis.
Update: Er is een reactie van Qbuzz toegevoegd