Aanleg Levensbomenbos Westerkwartier op lange baan geschoven

Het planten van zogeheten herinneringsbomen in het Westerkwartier wordt voorlopig uitgesteld.
Het planten van zogeheten herinneringsbomen in het Westerkwartier wordt voorlopig uitgesteld. © ANP
De gemeenteraad van Westerkwartier steunt unaniem het plan van het CDA voor de aanleg van een zogeheten levensbomenbos. Wel is besloten de aanleg voorlopig met een jaar uit te stellen. Dat gebeurde op verzoek van het gemeentebestuur.
Het voorstel voor een levensbomenbos komt van CDA-raadslid Jan Willem Slotema uit Leek. In het bos zouden inwoners een boom kunnen planten ter herinnering aan de geboorte van een kind of aan het overlijden van een dierbare. In het plan zou een dergelijk bos er kunnen komen in overleg met Staatsbosbeheer.

Meer tijd nodig

Het college van burgemeester en wethouders en de raad staan sympathiek tegenover het voorstel van de Christen Democraten, maar het gemeentebestuur heeft meer tijd nodig om onderzoek te kunnen doen.
Daarbij moet worden gedacht aan het vinden van een geschikte locatie, grondaankoop, planologische procedures, ontwerp en exploitatie en beheer. Ook is er volgens het gemeentebestuur nu geen geld voor een dergelijk bos.
Het gemeentebestuur denkt een jaar nodig te hebben voor onderzoek en overleg met Staatsbosbeheer. Daarna wordt een voorstel gedaan bij de gemeenteraad.