Overschild krijgt tien jaar lang maximaal dertig wisselwoningen

© Remko de Waal/RTV Noord
Het Centrum Veilig Wonen wil 30 wisselwoningen plaatsen in Overschild. De huizen zijn bedoeld voor inwoners die tijdelijk uit hun woning moeten tijdens de versterking of sloopnieuwbouw.
De wisselwoningen moeten aan de noordoostkant van het dorp verrijzen, en mogen daar maximaal tien jaar blijven staan. Het Centrum Veilig Wonen (CVW) bouwt in eerste instantie alleen de woningen die nodig zijn, zegt scheidend wethouder Anja Woortman (PvdA). 

Maximaal dertig

'Er mogen maximaal dertig woningen komen, maar die zijn niet direct allemaal nodig', legt Woortman uit. 'We maken een inschatting van wat eerst echt nodig is. De gesprekken met bewoners lopen nog, zij kunnen er ook voor kiezen om op hun eigen kavel te wonen.'
Woortman is blij met de locatie voor de woningen. 'Het is dichtbij het dorp. Het normale leven van mensen blijft zo goed mogelijk behouden, en we veroorzaken zo min mogelijk overlast.' Aanvankelijk was er nog een locatie in beeld, net buiten het dorp. 

Vergunningsaanvraag

De gemeenteraad van Midden-Groningen moet de vergunningsaanvraag nog goedkeuren, maar daarna staat de bouw van de wisselwoningen niets meer in de weg. Zo zijn er bijvoorbeeld al afspraken gemaakt met de grondeigenaren. 
Het is nog maar de vraag wanneer de wisselwoningen worden bezet door de inwoners van Overschild. Net als in de rest van het aardbevingsgebied komt de versterkingsoperatie daar maar moeizaam van de grond.

Lees ook: