Geen nieuwe zonneparken rond Meeden

Er mogen geen nieuwe zonneparken worden gebouwd rond Meeden. Volgens de gemeenteraad is er 'geen enkele reden om het dorp nog extra te belasten met een zonnepark'.

De gemeenteraad besprak donderdagavond het nieuwe beleid ten aanzien van zonneparken in Midden-Groningen. Het beleid heeft geen invloed op zonneparken waar al een vergunning voor is verleend.

Mogelijkheid open houden

Het college van burgemeester en wethouders wilde de mogelijkheid openhouden om een nieuw zonnepark te bouwen bij Meeden. Dat moest verijzen bij het transformatorstation van TenneT aan de zuidoostkant van het dorp, tot ongenoegen van omwonenden.

Gemeentebelangen, D66 en de ChristenUnie dienden een amendement in om het beleid op het laatste moment aan te passen en de mogelijke locatie voor een zonnepark uit de plannen te halen.

'Het is even genoeg'

'Er wordt op geen enkele manier rekening gehouden met de belangen van de Meedenaren', zegt raadslid Jan Velthuis van Gemeentebelangen. 'Het dorp heeft al genoeg te verduren gehad, met bijvoorbeeld het windpark N33 en de stikstoffabriek.'

Volgens Velthuis is er geen draagvlak in het dorp voor een nieuw windpark. 'En dan moet je soms zeggen: het is even genoeg'.

Bijna unaniem

Het nieuwe zonneparkenbeleid van Midden-Groningen werd door bijna de hele raad aangenomen. Leefbaar Midden-Groningen was afwezig en de vier fractieleden van de VVD stemden verdeeld. Mieke Bos-Carabain en Chris Ubels stemden tegen, omdat ze principieel tegenstanders zijn van zonneparken op land.

Lees ook:

- Zonnepark Duurkenakker stapje dichterbij: 'We wonen straks op een industrieterrein'

Meer over dit onderwerp:
zonnepanelen MEEDEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws