Donar incasseert nieuwe tik na nederlaag in Den Bosch

De basketballers van Donar hebben zaterdagavond de uitwedstrijd tegen Heroes Den Bosch met 65-59 verloren. Het was de tweede tik voor de Groningers in één week na de Europese uitschakeling tegen Spirou.
Bij rust stond het 38-31 in het voordeel van Den Bosch. Donte Thomas raakte in de tweede helft geblesseerd aan de kant van de Groningers en kwam niet meer terug. Aanwinst Andrew Smith maakte zijn eerste minuten bij de Groningers, ook de lange tijd geblesseerde Leon Williams kwam in actie.

Initiatief voor Den Bosch

Het initiatief lag in de hele wedstrijd bij de thuisploeg. Na het eerste kwart stond Den Bosch met 20-10 voor. Na de rust kon Donar geen echte vuist meer maken en moest de nederlaag geslikt worden.

Stand

Topscorers aan de kant van de Groningers waren Donte Thomas en Shane Hammink met allebei dertien punten. De ploeg van coach Erik Braal heeft veertien punten uit tien duels en staat daarmee op de derde plaats in de Dutch Basketball League. Volgende week zaterdag wacht de thuiswedstrijd tegen het Limburgse BAL.