Gudde over fakkelincident: 'Onbegrijpelijk dat je dit doet'

Na vijftien minuten wedstrijd ontstaken de supporters van FC Groningen een groot aantal fakkels
Na vijftien minuten wedstrijd ontstaken de supporters van FC Groningen een groot aantal fakkels © Orange Pictures/Niels van Renen
Algemeen directeur van FC Groningen Wouter Gudde was zeer teleurgesteld over het fakkelincident na een kwartier spelen bij de wedstrijd Fortuna Sittard-FC Groningen.
In het uitvak van de FC Groningen supporters werden uit het niets meerdere fakkels ontstoken. De rook verspreidde zich razendsnel, zelfs zodanig dat scheidsrechter Martens het spel drie minuten moest stilleggen omdat het zicht te slecht geworden was.

Totaal geen begrip

'Dit is zeer teleurstellend, ik heb hier totaal geen begrip voor,' aldus een woedende Gudde. 'Je brengt de club enorm in diskrediet, hier komt weer een onderzoek naar. Onbegrijpelijk dat je dit doet.'

Keihard optreden

Gudde wil als het kan keihard optreden tegen de daders. 'Ze zullen zich wel weer onder capuchons verborgen hebben, maar anders willen we ze allemaal identificeren en harde maatregelen treffen zoals stadionverboden. Het is een klotenavond, ik kan er niks anders van maken,' besluit Gudde.