Kolder schrijft opnieuw historie aan De Langeleegte

In de eerste helft zat het tegen voor Marnix Kolder. Hij miste een penalty en een grote kans. Na rust zag de wereld er heel anders uit. Hij scoorde twee keer en bereikte een mijlpaal als spits van Veendam 1894.
In z'n tweede poging vanaf elf meter schoot hij wel raak. Het was zijn honderdste doelpunt als amateurvoetballer. Kort daarvoor krulde hij een vrije trap tegen de touwen, nummer 99.

Thuisbasis

En dat allemaal ook nog eens in stadion De Langeleegte. Zijn thuisbasis voor heel veel jaren betaald voetbal voor SC Veendam.
Hij begon er als zestienjarige z'n lange loopbaan als voetballer. Hij is nu topscorer aller tijden van zowel de prof- als amateurtak.
Voor SC Veendam haalde Kolder de 100 goals niet, hij maakte er zes minder.

Uniek

'Het is leuk, maar het is wel amateurvoetbal. Ik heb nu drie jaar in de derde klasse gespeeld en nu in de tweede klasse. Het is denk ik wel een unieke prestatie als je 100 doelpunten maakt in nog geen drieënhalf seizoen', vindt Kolder.
Hij had vorig jaar een groot aandeel in de promotie van Veendam 1894 met maar liefst 38 doelpunten.

Plaag

Natuurlijk is de oud-prof aanvoerder, stuurt hij z'n medespelers en is hij als vanouds een plaag voor de centrale verdedigers van de tegenstander. En hij scoort niet alleen, 'Kollie' geeft ook nog eens een fraaie assist waardoor zijn ploeg na vijf keer een gelijkspel, weer eens wint met 3-1.