Groningers emotioneel na het zien van Forum Groningen

'Ontroerend. Het overtreft alle verwachtingen.' Het is maar één van de vele reacties van bezoekers van het Forum Groningen afgelopen weekend. Stadjers spreken vol lof en trots over het nieuwe gebouw in de binnenstad.
Vijftien jaar geleden was het amper voor te stellen. En vijf dagen geleden misschien ook nog niet. Het Groninger Forum, waaraan zó lang werd gebouwd, kreeg vorige week nog de wind van voren in onze Lopend Vuur-dagstelling. Dik 68 procent van de stemmers vond het gebouw geen aanwinst voor de stad. Veel reageerders op onze sociale media-kanalen vinden het gebouw niet mooi, of vinden dat het op de verkeerde plek staat.
Nu het gebouw vrijdagmiddag officieel werd geopend en er in het weekend zo'n 37.000 mensen een bezoekje brachten aan het Forum, laten veel Groningers op Twitter een ander geluid horen. Veel Groningers delen op sociale media niet alleen foto's van, maar ook hun complimenten voor het gebouw.

Lof over het uitzicht

Met name het uitzicht wordt vaak op de gevoelige plaat gelegd.
Klaas heeft wel een idee waarom vooral het uitzicht wordt gefotografeerd; hij vindt de invulling van het gebouw vooralsnog mager. In de reacties krijgt hij meteen de wind van voren.

'Het Forum maakt mij toch blij'

Niet veel Twitteraars hebben het over de programmering binnen het gebouw, of de invulling ervan. Des te meer reacties zijn er over het interieur van het gebouw zélf.

Emotionele reacties

Sommige bezoekers zijn zelfs tot tranen geroerd.