Projectontwikkelaar Vastgoud BV failliet

Vastgoud BV is failliet verklaard. Het vastgoedbedrijf hield zich onder andere bezig met woonzorgcomplexen in Scheemda en Nieuwolda en het gezondheidscentrum in Winschoten.

Ook is het eigenaar van de bv waaronder het leegstaande St. Lucasziekenhuis in Winschoten valt.

Het faillissement werd vrijdag bekendgemaakt.

Zorginstelling in Pekela

De Clockstede aan de Prunuslaan in Nieuwe Pekela kan de dupe zijn van het faillissement. VastGoud is de eigenaar van het gebouw, dat moet worden opgeleverd als een complex voor zorginstelling Oosterlengte. De bouw ervan kwam in augustus al stil te liggen.

Ook de bouw van de oude LTS in Winschoten lag vanaf dat moment stil. Ook dat project moest een zorgcentrum voor Oosterlengte worden, maar Vastgoud verkocht het project twee jaar geleden voor 13 miljoen euro aan de Belgische vastgoedinvesteerder Aedifica. Ondanks dat, ligt dus ook daar de bouw stil.

Afgesloten stroom bij St. Lucasziekenhuis

Rondom het St. Lucasziekenhuis was al eerder veel te doen. De eigenaar daarvan, Outlet Groningen BV, valt onder Vastgoud. In mei werd duidelijk dat zij de rekeningen voor het ziekenhuis niet betaalde. Daarop werd de elektriciteit afgesloten en moesten vier organisaties noodgedwongen verhuizen naar andere panden.

Centrum van Eelde

Los van de Groningse projecten, dreigt het faillissement ook een probleem te worden voor een appartementencomplex in het centrum van Eelde. Vastgoud BV wilde daar een gebouw met 34 appartementen en een parkeergarage bouwen op de plek van de voormalige garage Koops en platenzaak Doedens. Het is nog niet bekend hoe het verder gaat met de bouw daar.

Lees ook:

- Verbouwing complexen zorginstelling Oosterlengte ligt stil

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws