250 bezorgers verliezen in het Noorden hun baan door fusie Sandd

Als postbezorger Sandd per 1 februari opgaat in PostNL verliezen zo'n 250 postbezorgers in het Noorden hun baan.

De postbezorgers zijn medewerkers van Postnned in Stadskanaal. Dat bedrijf doet de bezorging voor Sandd in Groningen en Drenthe. Door de fusie tussen Sandd en PostNL lijkt nu een einde te komen aan Postnned.

Postnned is één van de negen franchisenemers die door het hele land voor Sandd bezorgt. In totaal werken 3100 mensen in heel Nederland voor Sandd.

'Netjes omgaan'

Bij de fusie is afgesproken dat alle werknemers overgaan naar PostNL. De bezorgers zijn echter vooral zzp'ers, die geen contract hebben met de ondernemingen. Maar er zijn ook werknemers die wel een contract hebben gesloten via Postnned met Sandd.

Volgens Mario de Koning, voorzitter van de Vereniging Franchisenemers van Sandd (VFS), moeten franchisenemers zoals Sandd netjes omgaan met hun personeel. 'En dat doen ze ook.'

Problemen

Toch kan de overname nog wel voor problemen zorgen voor de werknemers die wel een contract hebben. 'De franchisenemers hebben met Sandd een contract dat in sommige gevallen nog zeker vier jaar doorloopt. Dat wordt ontbonden. Daar moet dus een oplossing voor komen.'

Of er een oplossing gaat komen, kan De Koning niet zeggen. 'Wij zijn nog steeds met Sandd in gesprek.'

Lees ook:

- PostNL bezorgt niet in grote delen van de provincie (2016)

Meer over dit onderwerp:
STADSKANAAL
Deel dit artikel:

Recent nieuws