Bauke Mollema is Sporter van het jaar 2019

Bauke Mollema is uitgeroepen tot Sporter van het jaar 2019 van de provincie Groningen. Hij kreeg de prijs tijdens het jaarlijkse Sportgala in Martiniplaza.

De wielrenner behaalde in oktober zijn grootste overwinning in z'n loopbaan. Hij won de Ronde van Lombardije, een grote wielerklassieker. Daarnaast eindigde hij als vijfde in het eindklassement van de Ronde van Italië. Mollema was zelf aanwezig om de prijs, een cheque van 1250 euro, op te halen.

Handbalster Lois Abbingh, dammer Roel Boomstra en roeister Ymkje Clevering waren de andere drie genomineerden.

Beste Sportploeg en Beste talent

FC Groningen onder 17 kreeg de prijs voor beste sportploeg. Het elftal werd op de slotdag landskampioen door de leeftijdsgenoten van Ajax met 5-2 te verslaan. Het was de eerste keer dat een jeugdteam van FC Groningen zich de sterkste van het land mag noemen.

Wielrenster Lonneke Uneken uit Veendam werd als beste talent gekozen. Haar grootste succes behaalde ze bij het EK voor Beloften. Ze sprintte naar het brons.

Postema en Robben

FC Groningen-voetballer Romano Postema ontving de gemeentelijke Sportstimuleringsprijs 2019.

De winnaar van de provinciale Sportprijs was geen verrassing meer. Arjen Robben kreeg de eer. Hij zette afgelopen zomer een punt achter z'n lange en imposante carrière. Exact 19 jaar geleden debuteerde hij voor FC Groningen. Vader Hans Robben nam de prijs in ontvangst.

Ook werd er de Breedtesportpenning uitgereikt aan Anne Verzijl van Basketbal Vereniging Groningen (BVG). Verzijl is oprichtster en trainster van het G-team van BVG.

Meer over dit onderwerp:
sport arjenrobben baukemollema GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws