Carbid schieten in Loppersum? Meld dit twee weken van tevoren

Mensen die carbid willen schieten tijdens oud en nieuw in Loppersum, moeten dat bijna twee weken van tevoren aanvragen bij de gemeente. Anders riskeren zij een boete.

Carbidschieters die zich niet aan de regels houden, kunnen boetes krijgen tot duizend euro.

Bewust van regels

Volgens burgemeester Hans Engels is de maatregel vooral bedoeld om mensen bewust te maken van de regels voor carbidschieten: 'De afgelopen jaren werd dit niet gedaan en was het voor sommigen niet bekend onder welke voorwaarden je dat mag doen. Nu laten we dat actief aan hen weten.'

Honderd meter afstand

Zo mogen mensen alleen knallen op minimaal honderd meter afstand van woningen. Het is alleen toegestaan op oudjaarsdag van 10.00 uur 's morgens tot 02.00 uur 's nachts. Je mag met maximaal twee bussen per persoon carbidschieten.

Agenten aanwezig

De vraag is: gaat de politie daadwerkelijk op oudjaarsdag controleren of mensen dit hebben hebben gemeld bij de gemeente? Burgemeester Engels: 'Ik heb niet het idee dat het nodig zal zijn. Maar er zijn agenten aanwezig en als het nodig is, wordt er gehandhaafd.'

Mensen die carbid willen schieten, moeten het aanvraagformulier voor 20 december inleveren bij de gemeente.

Gratis ballen

Doorgaans verspreiden gemeenten vlak voor oud en nieuw ook zogenoemde BOCK-ballen om mensen veilig carbid te laten schieten. BOCK staat voor Bewust Oplettende Carbid-Knallers en heeft tot doel om ongelukken te voorkomen.

Meer over dit onderwerp:
LOPPERSUM
Deel dit artikel:

Recent nieuws