Loppersum loopt tegen problemen aan bij versterking centrum

Het centrum van Loppersum
Het centrum van Loppersum © Martin Drent/RTV Noord
De versterking van het centrum van Loppersum is vrijwel onmogelijk door de veelheid aan bestuurlijke afspraken en verschillende batches. Dat schrijft het gemeentebestuur aan de Nationaal Coördinator Groningen (NCG).
De gemeente doet daarom een oproep om de groepen los te laten en de versterking van het centrum als één project aan te pakken.

Versterking nodig

Het gaat vooral om het gebied rond de Hoge- en de Lagestraat. Daar zitten zo'n 25 ondernemers met winkels en bedrijven die vrijwel allemaal versterkt moeten worden. Ze vallen binnen allerlei verschillende versterkingsgroepen.
'In deze batches zijn diverse risicoprofielen vastgesteld. De daarbij horende variatie aan bestuurlijke afspraken en werkwijzen maken de complexe versterkingsopgave van dit belangrijke gebied voor Loppersum vrijwel onmogelijk', schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Goede hoop

Wethouder Pier Prins (CDA) heeft goede hoop dat de NCG-directeur het gebied aanwijst als één project. 'Ik denk wel dat dit gehonoreerd wordt. In vergelijkbare gebieden werd hier ook op deze manier mee omgegaan.'
Het Henk Zigtermanplein (Foto: Martin Drent/RTV Noord)
De gemeente Loppersum heeft onlangs een centrumvisie gemaakt met verschillende scenario's. Daarin staat onder meer dat er tijdens de versterking tijdelijke winkels komen op het nieuwe Henk Zigtermanplein.
Wanneer die winkels worden gebouwd, is nog niet bekend.