Jongerencentrum Jimmy's voert actie tegen bezuiniging

Jongerencentrum Jimmy's Oldambt in Winschoten gaat de komende twee zaterdagen actievoeren in de Molenstad. Het centrum komt in actie na de aangekondigde bezuiniging van de gemeente.

De gemeente Oldambt wil de subsidie van 69.000 euro stopzetten. Die boodschap is hard aangekomen bij Jimmy's en de jongerenclub wil het er dan ook niet bij laten zitten.

Drukke plekken

Jimmy's is een laagdrempelige organisatie waar jongeren terecht kunnen voor hun persoonlijke ontwikkeling of met problemen waar ze tegenaan lopen.

Het jongerencentrum gaat daarom in het centrum van Winschoten en op andere drukke plekken in de gemeente actievoeren. Dat houdt in dat jongeren mensen op straat aanspreken en vragen naar hun mening over de bezuinigingen.

Begin vorige maad startte Jimmy's een online petitie voor het behoud. Daar kwamen tot dusver 114 handtekeningen op binnen.

Geplaagde organisatie

Jimmy is een geplaagde organisatie de laatste maanden. Dit voorjaar moest de club verhuizen uit het St. Lucasziekenhuis in Winschoten, omdat de eigenaar daarvan - het net recent failliet verklaarde Vastgoud BV - de stroomrekening niet meer betaalde.

In de zomer vond Jimmy een nieuw onderkomen in de Torenstraat van Winschoten.

Lees ook:

- Gemeentebelangen Oldambt: 'Je kunt niet als klein kind blijven mokken'
- Nieuw jaar, dezelfde zorgen voor jongerencentrum Jimmy's
- Uit ziekenhuis gezette Jimmy's naar winkelstraat Winschoten

Meer over dit onderwerp:
WINSCHOTEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws