Henk de Haan verloot kanariegele dikke plof voor voedselbank

Altijd al een 'dikke gele plof' willen hebben? 'Pom pom pom' Henk de Haan verloot zijn kanariegele Honda-motor. De opbrengst gaat naar alle voedselbanken in onze provincie.

'Anderhalf jaar geleden heb ik een andere motor gekocht, zo'n chopper. Lekker relaxed', zegt De Haan. 'Dit is een wat snellere motor, waarop je voorover moet zitten. Ik heb wat last van de polsen, dus deze stond er maar en mijn vrouw vond dat hij weg moest.'

Henk is van ons allemaal en dus is het voor alle voedselbanken in onze provincie
Ulfert Molenhuis-Voedselbank Groningen

Tienduizend euro

'Toen kreeg ik een lumineus idee', lacht De Haan. 'Wij doen geregeld wat voor de voedselbank. Bingo organiseren en zo. Ik dacht: ik ga de motor verloten. Dus, iedereen gewoon even vijf euro storten op de rekening van de voedselbank. Naam en rekeningnummer erbij en dan wordt de motor op 22 december verloot.'

Ulfert Molenhuis van de Voedselbank Groningen is blij met de actie. 'Zo'n 350 mensen hebben al een lot gekocht', weet hij. Het geld gaat niet alleen naar de voedselbank in de stad Groningen. 'Henk is van ons allemaal en dus is het voor alle voedselbanken in onze provincie. Als iedereen meedoet, moeten we toch makkelijk tienduizend euro kunnen halen', denkt Molenhuis.

Je doet mee aan de loterij door vijf euro over te maken op het rekeningnummer van de voedselbank. De trekking vindt plaats in de pauze van de wedstrijd FC Groningen-FC Emmen op 22 december.

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws