Gaat Groninger Museum dit jaar meeste bezoekers ooit trekken?

Het Groninger Museum is op weg naar een recordaantal bezoekers. Karolina Papiernik uit Groningen was woensdag de 300.000ste bezoeker van dit jaar.

Het is voor het eerst sinds 2002 dat het museum zo veel publiek trekt. Dat jaar kwamen in totaal 345.000 bezoekers. De grote publiekstrekker was toen een tentoonstelling over de Russische schilder Ilja Repin.

Kinderen

Dit jaar zijn er veel bezoekers geweest voor de glaskunstwerken van Dale Chihuly en de expositie 'Presence' van Daan Roosegaarde trekt nog steeds veel publiek. 'We zien voor die tentoonstelling dat veel kinderen er graag naar toe willen en zo hun ouders eigenlijk meenemen', zegt directeur Andreas Bluhm.

Mendini

Papiernik kreeg bloemen, een jaarkaart voor het museum en een bijzondere kurkentrekker van Mendini cadeau. En dat kwam goed uit, want ze kwam speciaal met een vriendin naar het museum om de tentoonstelling over Alesandro Mendini te bekijken. 'Ik ben een grote fan van Mendini en had nu eindelijk tijd om te komen kijken.'

Het Groninger Museum heeft nog een maand om het record van 2002 te verbreken. Het wordt spannend of dat gaat lukken. Maar het wordt in ieder geval het op één na beste jaar uit de geschiedenis van het museum.

Lees ook:

- Groninger Museum koopt VOC-kistje van 'Koning van Groningen'
- Boek over 25-jarig bestaan Groninger Museum beschrijft zowel hoogte- als dieptepunten

Meer over dit onderwerp:
kunst_en_cultuur groningermuseum GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws