Man slaat kunstgebit van buurman kapot; 30 uur werkstraf

Een stukgeslagen kunstgebit en een kapotte fles. Het zijn de stille getuigen van een vechtpartij tussen twee mannen in Middelstum. Daar liep op 29 juli dit jaar een slepende burenruzie uit de hand.

Een van de twee stond woensdagmiddag vanwege mishandeling voor de rechter in Groningen. De 56-jarige man, die inmiddels naar Groningen is verhuisd, zou de ander met een fietspomp hebben geslagen. Ook zou hij zijn oud-buurman meerdere keren hebben geschopt, terwijl hij al op de grond lag.

Aan de vechtpartij ging een maandenlange burenruzie vooraf. Daarbij is de politie meerdere keren bij het tweetal geweest en mochten ze elkaar niet meer opzoeken.

Op z'n smoel geslagen

Wat er precies is gebeurd afgelopen zomer, wordt bij de rechter niet helemaal duidelijk. Wel is zeker dat beide buren op de bewuste dag ruzie hebben gekregen. De verdachte zou daarbij een fietspomp hebben gepakt, maar heeft daar volgens eigen zeggen niet mee geslagen.

Wel zegt de Stadjer dat hij de Middelstumer met een vuist 'op z'n smoel' heeft geslagen, nadat hij zich bedreigd voelde omdat zijn buurman met een wijnfles boven z'n hoofd voor hem stond. De vuistslag zou zo hard zijn geweest dat het kunstgebit van de het slachtoffer hierbij uit z'n mond is gevallen en op de grond kapot viel.
De officier van Justitie vindt dat er rekening moet gehouden met de rol die het slachtoffer in het conflict speelde. Daarom eist ze een gevangenisstraf van zes maanden, waarvan drie voorwaardelijk.

'Wat er is gebeurd, ik weet het niet'

De rechter gaat hier niet in mee en acht zware mishandeling niet bewezen. 'Er zijn allerlei toestanden geweest waar ook de buurman deel aan heeft gehad. Wat er nu precies gebeurd is en of er met een vuist of fietspomp is geslagen, ik weet het niet.'

Wel vindt de rechter het bewezen er geslagen is. Ook het trappen toen het slachtoffer al op de grond lag vindt de rechter bewezen. De man krijgt daarom van de rechter een werkstraf van dertig uur. 

Meer over dit onderwerp:
rechtszaken GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws