Lopend Vuur: Elektrisch rijden zie ik wel zitten

Een elektrische auto aan de laadpaal, maar aan die infrastructuur moet nog veel gebeuren
Een elektrische auto aan de laadpaal, maar aan die infrastructuur moet nog veel gebeuren © Duurzaam Bedrijfsleven/Flickr (Creative Commons)
De elektrische auto breekt komend jaar definitief door in de particuliere markt, aldus de ANWB. Om ze allemaal aan het rijden te houden, moet er echter nog veel gedaan worden aan de laadinfrastructuur.
Dat schrijft De Telegraaf. Uit het vandaag gepresenteerde onderzoek van de ANWB blijkt dat 58 procent van de Nederlanders op termijn een stekkerauto aan wil schaffen en 5 procent wil dit zelfs al binnen twee jaar doen.
Volgens de ANWB willen nu ook de lagere inkomensklassen over op elektrisch. Tot nu toe waren alleen de zakelijke rijders en de hogere inkomensgroepen geïnteresseerd.
De ANWB verwacht dat deze trendbreuk voor een doorbraak zorgt in 2020. De aanschaf van een elektrische auto wordt komend jaar voor particulieren veel interessanter. Fabrikanten komen dan met goedkopere modellen.

Ons Lopend Vuur

Praat mee

Wil jij meepraten over ons Lopend Vuur? Deel je mening en toelichting op onze Facebookpagina of laat het telefonisch weten via 050-3188288.

Contant geld of niet?

'Contant geld is overbodig' was woensdag ons Lopend Vuur. Van de 8.126 stemmers was bijna 11 procent het daarmee eens, de rest heeft nog graag wat cash geld in de portemonnee.