Nieuwe busdienstregeling start volgend weekend

© Steven Radersma/RTV Noord
Volgende week zondag start de nieuwe busdienstregeling in Groningen en Drenthe. In beide provincies wijzigen op alle lijnen vertrektijden. De nieuwe vertrektijden staan op de website van vervoersmaatschappij Qbuzz.
Behalve andere vertrektijden wijzigt een aantal busroutes,gaat er een nieuwe Q-liner rijden en vervalt de bediening van enkele haltes.

Meer bussen naar Eemshaven

Vanaf 15 december zijn bedrijven in de Eemshaven ook bereikbaar met het openbaar vervoer, In de spits gaat er een snelbus tussen de stad Groningen en de Eemshaven rijden. Verder rijdt buslijn 41 (Uithuizen - Appingedam) ook via de Eemshaven.
Ook gaan de Q-lijnen rond de stad Groningen vaker rijden. Het Q-link netwerk bestaat uit zeven lijnen. Zes lijnen vanuit de regio naar belangrijke bestemmingen in Groningen en een snelle lijn vanaf het hoofdstation naar Zernike. De bussen zijn voorzien van Wifi en airco.

Snelheid omhoog

De maximumsnelheid van alle Q-liner-bussen wordt verhoogd naar 100 kilometer per uur. Het dragen van een gordel in deze bussen wordt verplicht en er zijn alleen nog maar zitplaatsen beschikbaar. Om over voldoende zitplaatsen te beschikken, komen er vier nieuwe dubbeldekkers bij.