Supermarktbranche vreest gevolgen boerenblokkade

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), de koepelorganisatie van supermarktbedrijven, maakt zich zorgen over de plannen van Farmers Defence Force om distributiecentra te blokkeren.

Als de plannen doorgaan, wordt de Nederlandse infrastructuur hard getroffen. Dat stelt het CBL in een persbericht.

'De consument, die de eerdere boerenprotesten nog met sympathie begroette, wordt hiermee geraakt. Bovendien treft het mede-ondernemers in de voedselketen, die nu aan de vooravond van de drukste periode van het jaar staan.'

Zinloos

Boeren en supermarkten staan aan dezelfde kant, zegt het CBL. 'Het is zinloos om de consument met lege schappen, een lege koelkast en een sober kerstmaal te confronteren. Dit dupeert iedereen en brengt de oplossing geen stap dichterbij. Supermarkten zullen er alles aan doen om ervoor te zorgen dat winkels kunnen worden bevoorraad.'

Stikstofuitstoot 

De aanhangers van Farmers Defence Force beramen zich op nieuwe acties omdat ze zich in het nauw gedreven voelen door het kabinet.

Den Haag wil zo snel mogelijk maatregelen nemen om de stikstofuitstoot in ons land omlaag te brengen. Dat is nodig om de aantasting van beschermde natuurgebieden tegen te gaan. De landbouwsector is de grootste veroorzaker van de stikstofuitstoot.

Lees ook:

Boeren overwegen supermarkten rondom Kerst te blokkeren

 

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws