Kenteken-lichtkrant RDW verdwijnt mogelijk

De lichtkrant (zwart, midden op de foto) langs de A7 bij Hoogkerk, al een tijdje zonder kenteken
De lichtkrant (zwart, midden op de foto) langs de A7 bij Hoogkerk, al een tijdje zonder kenteken © Steven Radersma/RTV Noord
Een tegenvaller voor kenteken-fetisjisten: de lichtkrant op de gevel van de Rijksdienst voor het Wegverkeer in Groningen verdwijnt mogelijk.
Op die lichtkrant langs de A7 bij Hoogkerk werd sinds jaar en dag het laatste door de RDW uitgegeven kenteken weergegeven. Donderdagmiddag omstreeks half vier zou dat bijvoorbeeld G-203-VJ zijn geweest. 

Nieuwe combinatie

Zou, want sinds enkele maanden is er op de lichtkrant enkel een zwart vlak te zien. Waarom? Zou het te maken kunnen hebben met de nieuwe combinatie voor kentekens die in de loop van het afgelopen jaar werd ingevoerd? Kentekens die beginnen met één medeklinker, gevolgd door drie cijfers en vervolgens twee medeklinkers? Zou de lichtkrant die combinatie niet aankunnen?
De lichtkrant van dichtbij (Foto: Steven Radersma)
'Niets van dat alles', zegt een woordvoerder van de RDW. 'De lichtkrant is gewoon kapot.' Maar wordt hij dan weer gerepareerd, zodat alle kenteken-geïnteresseerden hun hart weer kunnen ophalen als ze over de A7 bij Hoogkerk rijden?

Kans dat de lichtkrant verdwijnt

'Daar moet nog een besluit over worden genomen', zegt de woordvoerder. De kans bestaat dus dat de lichtkrant helemaal verdwijnt. Het is maar even dat u het weet....