Tijdelijk hotel voor bouwvakkers Eemshaven niet meer nodig

Een hotel voor 1.200 bouwvakkers in de Eemshaven is voorlopig in de ijskast gezet, omdat er minder bouwactiviteiten worden verwacht. Dat heeft het college van Het Hogeland aan de gemeenteraad laten weten.

Er stond veel nieuwbouw van bedrijven op de planning. Voor al het bouwpersoneel werd onderdak gezocht en een plek voor een tijdelijk hotel.

Tijdelijk werknemershotel

De gemeente had verwacht dat 3.200 medewerkers tijdelijk gehuisvest moesten worden. Tweeduizend mensen konden terecht in bestaande hotels, pensions en via woningverhuur.

Voor 1.200 personen moest extra huisvesting komen via een tijdelijk werknemershotel. Dit zou geëxploiteerd worden door ondernemers. Hierover liepen al gesprekken.

Bouwplannen van de baan

Maar een van de bedrijven ziet voorlopig af van nieuwbouw. Volgens de gemeente heeft Van Merksteijn International de bouw van een staalfabriek en walserij on hold gezet vanwege externe factoren zoals de landelijke stikstofproblematiek en veranderende omstandigheden op de wereldmarkt.

De bouwactiviteiten van Google gaan wel gewoon door. Dat concern beschikt al over de benodigde vergunningen. Wel wordt door een wijziging in de planning minder bouwpersoneel verwacht.

Behoefte sterk afgenomen

Hierdoor ziet de gemeente voorlopig af om een werknemershotel te realiseren. 'De noodzaak en urgentie voor realisatie van een centrale huisvesting voor tijdelijke werknemers is sterk afgenomen', aldus de gemeente Het Hogeland.

Mochten er in de toekomst wel weer grootschalige (nieuw)bouwplannen zijn, dan gaat de gemeente de beslissing heroverwegen.

Lees ook:

- SP wil 'fatsoenlijke huisvesting' voor bouwpersoneel Eemshaven
- Het Hogeland ziet centrale huisvesting werknemers Eemshaven wel zitten
- Mogelijk tijdelijke hotels in oude ziekenhuizen Delfzijl en Winschoten

Meer over dit onderwerp:
Havens economie Eemshaven
Deel dit artikel:

Recent nieuws