Donar laat BAL alle hoeken van MartiniPlaza zien

Donar had zaterdagavond geen kind aan Basketbal Academie Limburg (BAL). De goedwillende maar weinig verheffende tegenstander werd met een klinkende nederlaag (89-52) teruggestuurd naar Weert.

Donar herpakte zich met dit resultaat. Het was voor de Groningers namelijk pas weer de eerste zege na twee opeenvolgende nederlagen tegen Spirou en Heroes Den Bosch. Jason Dourisseau, Donte Thomas en Vernon Taylor kwamen vanwege uiteenlopende blessures niet in actie.

Baas in eigen huis

Donar liet de verbouwereerde opponent meteen zien dat het baas was in eigen huis, en dat er zaterdagavond in het Martiniplaza niets te halen viel.

Binnen een vloek en een zucht had de thuisploeg een voorprong van twintig punten genomen. Via 25-9 en 45-17, werd de rust uiteindelijk met 47-22 bereikt.

Onverdroten voort

Na de pauze ging de ploeg van coach Erik Braal onverdroten voort. Zonder zich bovenmatig in te spannen liepen de Groningers via 69-37 na het derde kwart uiteindelijk weg naar 89-52.

Topscorer bij de thuisploeg, voor een met zo'n 3.000 fans gevuld Martiniplaza, was Carrington Love met 17 punten. Shane Hammink en Andrew Smith maakten er allebei eentje minder. De jeugdige Yoeri Hoexum was goed voor zes punten en scoorde daarmee een career high.

Derde plaats

De Groningers staan nu op de derde plaats in de Dutch Basketball League met zestien punten uit elf duels.

Lees ook:

- Donar incasseert nieuwe tik na nederlaag in Den Bosch

Meer over dit onderwerp:
sport donar GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws