Rondje Groningen: De eerste Forum-kunst duikt op

Beeldend kunstenaar Erik Zwezerijnen met zijn nieuwste werk
Beeldend kunstenaar Erik Zwezerijnen met zijn nieuwste werk © Louisa Zwezerijnen-Van Den Hof
Velen vielen al als een blok voor het Forum, maar schilderijen of andere kunstwerken werden er nog niet van gemaakt. Tót kunstenaar Erik Zwezerijnen zijn penseel greep.
Elke doordeweekse dag om 21.00 uur zet RTV Noord de leukste en meest opmerkelijke (sociale media) berichten uit Stad en Ommeland op een rij in Rondje Groningen. Door de berichten kan dit artikel wat langer laden dan andere verhalen in de app en op de site.

1) Wie heeft de mooiste?

In onze provincie wemelt het natuurlijk van de prachtige plekjes, maar smaken verschillen natuurlijk. Kijk maar naar de reacties:
Termunterzijl...
Foxhol...
Ezinge...
Vooruit, nog eentje dan...

2) Forum in acryl

Het Forum Groningen is sinds de opening ongetwijfeld het meest gefotografeerde gebouw in Stad. En nu duikt ook het eerste Forum-kunstwerk op. Beeldend kunstenaar Erik Zwezerijnen noemt het gebouw 'waanzinnig'.
'Groningen heeft een fascinerende mix van oude en nieuwe gebouwen. De Martinitoren, het Cruiseschip, de Apenrots, het station… Dat geeft de stad iets wat je niet overal ziet.'
Het nieuwste stadsbeeld van Zwezerijnen (Foto: Louisa Zwezerijnen-Van Den Hof)
Zwezerijnen verwerkte het Forum in een nieuw stadsbeeld, op een doek van 1.40 meter bij 80 centimeter. 'De bekende gebouwen staan er naast elkaar, op een geloofwaardige manier'. Vanaf vrijdag is het werk te zien in zijn galerie aan de Folkingestraat.

3) Politiek was gevaarlijk in de 15e eeuw

Waarom je maar beter geen raadslid kon zijn in het jaar 1413.

4) Niet te geloven

De roep om een nieuwe Paddepoelsterbrug wordt luider en luider.

5) Waddenwetenschap

NIOZ-wetenschapper Allert Bijleveld ontwikkelde de WATLAS, een handige instrument om de spreiding van dieren in het Waddengebied in kaart te brengen. Waarom dat nuttig is, betoogt hij in het Friesch Dagblad.

6) Volle bak

Gelukkig het daar eenrichtingsverkeer...

7) Groningen hartje!

Niet zo (afval)wijs.
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Hier struin je door het archief. Tot morgen!