Voorarrest drugsatleet Roelf B. en Gert-Jan N. opnieuw verlengd

© Videostill/RTV Noord / archief
Roelf B. en Gert-Jan N. uit Stadskanaal blijven voorlopig in de gevangenis. De Hongaarse rechtbank in Boedapest meldt dat het voorarrest van het duo is verlengd tot 9 februari.
B. en N. zitten vast op verdenking van drugshandel. De twee vrienden werden afgelopen zomer betrapt op het Sziget-festival in Boedapest. In hun tent op het festivalterrein werden onder meer xtc-pillen, verdovende middelen en marihuana gevonden.

17 kilo drugs in de auto

Ze liepen tegen de lamp nadat beveiligers hadden gezien dat andere bezoekers de tent in- en uitliepen. Later vond de politie nog eens zeventien kilo drugs in de auto van B.
In september werd hun voorarrest al eens verlengd. In Hongarije kan het jaren duren voordat verdachten voor de rechter verschijnen. Als B. en N. veroordeeld worden, hangt hen een zware straf boven het hoofd. Hongarije heeft één van de strengste anti-drugswetten van Europa.
Roelf B. gold in de atletiekwereld als een talentvolle sprinter. In juli stond hij in de finale van de 100 meter op de NK Atletiek. Hij kwam eerder in actie op het Europese Kampioenschap onder 23 jaar in het Zweedse Gävle op de 4x100 meter.