In Loppersum win je de meeste prijzen in de Postcodeloterij

Lopsters hebben van alle Groningers de meeste prijzen gewonnen in de Postcodeloterij. Dat blijkt uit onderzoek van de website centrumvoorgeldzaken.nl.

Volgens de site hebben in de afgelopen vijf jaar 78 op de duizend inwoners van de gemeente Loppersum een prijs in de Postcodeloterij gewonnen.

In de stad Groningen zijn provinciaal de minste Postcodeloterijprijzen uitgedeeld in de laatste vijf jaar. Daar hadden 45 op de duizend Stadjers een prijs.

Dikste prijzen

Opmerkelijk is dat in de gemeente Groningen wel de dikste prijzen werden gewonnen. Gemiddeld over duizend inwoners werd 238.441 euro uitgekeerd. Het hoge bedrag heeft te maken met de Postcodekanjer die op 1 januari in Glimmen viel. 

Dat steekt schril af tegen nummer twee op deze lijst, Loppersum. Daar werden weliswaar de meeste prijzen gewonnen maar gemiddeld over duizend inwoners was dat 1813 euro.

Schier landelijk de meeste prijzen

Landelijk gezien hebben de eilanders van Schiermonnikoog de laatste vijf jaar de meeste prijzen in de Postcodeloterij de wacht gesleept: 111 prijzen per duizend inwoners. De inwoners van het Friese Tytsjerksteradiel kregen per duizend inwoners bijna 1,7 miljoen euro.

Lees ook:

PostcodeKanjer van 53,9 miljoen euro valt in Glimmen
Gronings stel wint ruim 1,2 miljoen euro bij Miljoenenjacht 
Acht adressen in Oude Pekela mogen 100.000 euro verdelen

Meer over dit onderwerp:
Groningen
Deel dit artikel:

Recent nieuws