Lycurgus begint Challenge Cup met zege in Hongarije

De volleyballers van SAMEN. Lycurgus hebben het eerste duel in de zestiende finales van de Challenge Cup uit bij het Hongaarse Fino Kaposvar met 1-3 gewonnen.

De Groningers begonnen niet goed aan de wedstrijd. De thuisploeg won de eerste set met 25-18.

Slecht begin

Ook aan het begin van het tweede bedrijf keek de ploeg van coach Arjan Taaij tegen een achterstand aan (8-2), maar Lycurgus herpakte zich en won de tweede set met 20-25.

Twee setpoints

De derde set kende een spannende ontknoping. De thuisploeg wist twee setpoints niet te verzilveren, Lycurgus had aan twee pogingen wel genoeg. Bennie Tuinstra sloeg de beslissende bal (26-28).

Ace Mahan

In de vierde set hadden de Groningers voortdurend het voortouw. Collin Mahan besloot de laatste set in stijl, met een ace (22-25).

Derde niveau

De Groningers spelen dit seizoen op het derde Europese niveau, nadat het vorige seizoen de finale van de play-offs werd verloren van Orion uit Doetinchem. Kaposvar eindigde het vorige seizoen als vierde in reguliere competitie van Hongarije.

Return in MartiniPlaza

De return tegen de Hongaren is volgende week donderdag om 20.00 uur in MartiniPlaza. Komende zondag speelt Lycurgus eerst nog thuis voor de competitie tegen Zaanstad.

Meer over dit onderwerp:
sport lycurgus Fino Kaposvar
Deel dit artikel:

Recent nieuws