Westerkwartier nog altijd in wachtkamer voor snel internet: 'Aanbieders zijn verantwoordelijk'

© SCXC Stock Exchange/Enzo Fociniti (creative commons) - bewerkt
Een oproep van Sterk Westerkwartier aan wethouder Elly Pastoor van de gemeente Westerkwartier om regie te nemen bij de aanleg van glasvezel, heeft het niet gehaald.
Alleen GroenLinks steunde de motie van Harry Stomphorst.

Onoverzichtelijke situatie

Stomphorst diende de motie in omdat de aanleg van het snelle internet volgens hem erg onoverzichtelijk is. Oorzaak daarvan is dat de twee aanbieders, Glasdraad en Rodin, vechten om de gunst van de inwoners.
Beide bedrijven hebben afzonderlijk nog onvoldoende aanmeldingen om in alle dorpen glasvezel aan te leggen. Volgens Stomphorst maakt dat het er voor de inwoners van de gemeente niet duidelijker op.

Geen invloed op werkwijze

Wethouder Pastoor merkte op dat achter de schermen herhaaldelijk wordt gesproken met beide aanbieders, maar dat die gesprekken geen invloed hebben op hun werkwijze.
'Rodin en Glasdraad zijn afhankelijk van het aantal aanmeldingen. Wij kunnen inwoners alleen maar oproepen om nu de kans op glasvezel te pakken. En dat doen we ook, maar deze twee marktpartijen zijn verantwoordelijk voor de aanleg ervan en in welk tempo dat gebeurt.'

Inschrijftermijn verlengd

Volgens Pastoor hebben zowel Glasdraad als Rodin de inschrijftermijn inmiddels verlengd en gaan ze binnenkort nog eens langs de dorpen met informatiebijeenkomsten.